Het gezicht achter MKphotograph.

Kenmerkend voor mijn werkwijze is een persoonlijke benadering, een grondige voorbereiding en oog voor detail. Het liefst fotografeer ik op een natuurlijke manier, dus geen standaard geposeerde foto’s, maar échte momenten, emoties en zo spontaan mogelijk.

Ik ben al flink wat jaren bezig met fotografie. Op 7-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste camera, een kleine oude Kodak, voor tijdens de vakanties. Hierdoor groeide mijn passie en ook mijn nieuwsgierigheid naar wat er allemaal te zien was op de wereld. Ik fotografeerde niet alleen in Nederland en tijdens vakanties, want samen met mijn ouders ben ik op een gegeven moment verhuisd naar Oostenrijk. Na een korte pauze in de fotografie vanwege mijn koksopleiding in Oostenrijk, begon het toch weer te kriebelen. Ik ben daarom weer naar Nederland verhuisd en begonnen aan een opleiding Media en Vormgeving met als specialisatie fotografie.

Voor mijn fotografie reis ik overal naar toe voor de mooiste foto’s van bergen, bossen of de zee, want elk natuurgebied brengt zo zijn avonturen met zich mee. In Oostenrijk was ik veel te vinden in Kärnten, hier zijn de Nockbergen. Op de toppen van de Nockbergen heb ik geleerd hoe ik vanaf grote hoogte een compositie moet schetsen en wanneer het beste licht aanwezig is. Ik geniet enorm van het maken van foto’s tijdens de zonsopkomst en zonsondergang, vanwege het mooie gouden licht. Vaak heb ik maar een paar minuten om die ene juiste foto te maken met het juiste licht.

Na het maken van een perfecte foto, keer ik naar huis, maar daar eindigt het proces niet voor mij. Het bewerken van de foto’s is een belangrijk onderdeel van fotografie. Tijdens het bewerken zorg ik ervoor dat de kwaliteit optimaal wordt en de foto het juiste gevoel oproept. Als laatste komt het printen van de foto. Er is niks mooiers voor mij, dan mijn foto’s tot leven te zien komen op papier. De foto’s worden op hoge kwaliteit afgedrukt en alleen binnen Nederland verstuurd.

Mijn ‘fine art landschapsfotografie prints‘ kan je in mijn webshop bestellen.

Wat voor apparatuur gebruik ik?

 

Hieronder kan je alles terugvinden over de apparatuur die ik gebruik tijdens het fotograferen en tijdens het geven van workshops. Overal staan linkjes bij, dus als je meer wilt weten over een specifiek product kan je het beste even op de link zelf klikken in het oranje voor meer informatie.

Tijdens de workshops die ik geef, krijg ik regelmatig de vraag wat voor apparatuur ik gebruik en waar je de apparatuur het beste kan bestellen. Voor diegene die een workshop hebben gevolgd over lange sluitertijden; HIER kan je het filter terugvinden waarmee we gewerkt hebben tijdens de workshop. Indien er nog vragen zijn, dan hoor ik die natuurlijk graag. Deze filters zijn perfect voor het ontdekken van ND-filters zonder dat je een hele set hoeft aan te schaffen of hoge kosten maakt. Heb je tijdens de workshop gewerkt met K&F filters? HIER kan je het filter terugvinden of Lees HIER meer over het filtersysteem.

Mijn camerabody is de Canon 5DSR en de lenzen die ik erbij gebruik zijn de Canon 16-35 F4, de Canon 24-70 2.8 II en de Sigma 100-400. Het heeft voor mij lang geduurd voordat ik deze setup bij elkaar heb verzameld vanwege de prijs maar het glas van de lens voor de camera bepaald een heel groot deel van de kwaliteit van de foto. Voorheen fotografeerde ik met een standaard meegeleverde lens, maar in vergelijk met de professionele lenzen, zoals de 24-70 2.8 II is het met een meegeleverde lens alsof je door een lege pot jam fotografeert.

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe ik dit allemaal meeneem. Ik heb een 50 liter camera/ hiking rugzak van Naneu. Hierin passen al mijn camera spullen, maar ook spullen voor onderweg zoals bijvoorbeeld een EHBO set, handschoenen, extra kleding, eten en drinken. Voor de kleinere wandelingen of fotoshoots gebruik ik deze rugzak.

Als accessoires kan ik filters van Berno aanraden. Deze heb je misschien al wel een keer voorbij zien komen op een foto achter de schermen als ik op pad ben. Deze filters zorgen ervoor dat ik bijvoorbeeld kan fotograferen tijdens zonsondergang zonder dat de lucht puur wit wordt of de voorgrond zwart. Het is eigenlijk een soort zonnebril terwijl de kleuren zo blijven zoals ze zijn. Hieronder een lijstje met de filters, houder en opbergtas die ik gebruik.

De tas: Benro FB100M2 Filter bag

De houder: Benro FH100M2

Verloopringen:

De filters

Daarnaast neem ik goede beschermende kleding mee omdat het belangrijk is om goed warm te blijven. Vooral als ik in het donker terugloop of voor de momenten dat het weer ineens omslaat en er een koude wind opsteekt. Vooral mijn handen moeten warm blijven, want als mijn handen te koud worden dan heb ik geen gevoel meer in mijn handen en dan kan ik dus geen foto’s meer maken. Gelukkig heb ik daar nu speciale fotografie handschoenen voor van That Heat Company. Een geweldig product voor fotografen welke ik iedereen kan aanbevelen. Mocht je interesse hebben in een van de speciale fotografie handschoenen dan kan ik je een leuke kortingscode geven als je mij een berichtje stuurt.

Thuis heb ik voor de nabewerking in Lightroom en Photoshop een goede computer staan met een speciaal beeldscherm. Hierdoor worden de kleuren exact weergegeven zoals ze zijn op een print en de weergave op internet. Het speciale beeldscherm is dus erg belangrijk voor mijn eindproduct en de fine art prints!

Voor onderweg gebruik ik een laptop die krachtig genoeg is voor programma’s zoals Lightroom en Photoshop.

Ik hoop dat het zo duidelijker is geworden wat voor fotografiespullen ik gebruik. Natuurlijk kan je mij een berichtje sturen, via mijn site, als je hier nog vragen over hebt.