mkphotograph, uw fotograaf in Harderwijk en omgeving voor bedrijven en particulieren

Kenmerkend voor mijn werkwijze is een persoonlijke benadering, een grondige voorbereiding en oog voor detail. Het liefst fotografeer ik op een natuurlijke manier, dus geen standaard geposeerde foto’s, maar échte momenten, emoties en zo spontaan mogelijk.

Ik ben al flink wat jaren bezig met fotografie. Op 7 jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste camera, een kleine oude Kodak, voor tijdens de vakanties. Hierdoor groeide mijn passie en ook mijn nieuwsgierigheid naar wat er allemaal te zien was op de wereld. Ik fotografeerde niet alleen in Nederland en tijdens vakanties, want samen met mijn ouders ben ik op een gegeven moment verhuisd naar Oostenrijk. Na een korte pauze in de fotografie vanwege mijn koksopleiding in Oostenrijk, begon het toch weer te kriebelen. Ik ben daarom weer naar Nederland verhuisd en begonnen aan een opleiding Media en Vormgeving met als specialisatie fotografie.

Voor mijn fotografie reis ik overal naar toe voor de mooiste foto’s van bergen, bossen of de zee, want elk natuurgebied brengt zo zijn avonturen met zich mee. In Oostenrijk was ik veel te vinden in Kärnten, hier zijn de Nockbergen. Op de toppen van de Nockbergen heb ik geleerd hoe ik vanaf grote hoogte een compositie moet schetsen en wanneer het beste licht aanwezig is. Ik geniet enorm van het maken van foto’s tijdens de zonsopkomst en zonsondergang, vanwege het mooie gouden licht. Vaak heb ik maar een paar minuten om die ene juiste foto te maken met het juiste licht.

Na het maken van een perfecte foto, keer ik naar huis, maar daar eindigt het proces niet voor mij. Het bewerken van de foto’s is een belangrijk onderdeel van fotografie. Tijdens het bewerken zorg ik ervoor dat de kwaliteit optimaal wordt en de foto het juiste gevoel oproept. Als laatste komt het printen van de foto. Er is niks mooiers voor mij, dan mijn foto’s tot leven te zien komen op papier. De foto’s worden op hoge kwaliteit afgedrukt en alleen binnen Nederland verstuurd.

Mijn ‘fine art landschapsfotografie prints‘ kunt u in mijn webshop bestellen.

Samenwerkingen

Studio033

Mark De Rooij

The World Photography Awards

Exposities

De mens

Grafiek & Multiples

Nieuwe leden expositie Galerie de Ploegh

Publicaties

Ad

Bedrijfsmagazine

Zoomnl