Fotograferen in London

Afgelopen week ben ik even naar London geweest. Hier heb ik kunnen genieten van de prachtige architectuur en cultuur. Zoals jullie wel weten hou ik enorm van reizen en ben dan ook regelmatig in het buitenland te vinden. Dit jaar ben ik naar Portugal, Italië, Slovenië, Oostenrijk en de Uk geweest. Iets wat niet veel mensen mij na zullen doen in zo’n korte tijd. Maar ook hier in Nederland ben ik veel onderweg. Zo kan ik een avond op het Wad doorbrengen maar ook een paar dagen in zeeland. Financieel kan dat best prijzig zijn allemaal. Maar omdat mijn ouders in Oostenrijk wonen kan ik daar makkelijk heen. Vaak combineer ik dat met fotografie. Ook ga ik niet in de reguliere vakanties weg en kijk ik graag naar korting sites. Zo ook deze keer. Via een busreis kon ik een dag doorbrengen in London voor het geld waar de meeste mensen voor uit eten zullen gaan. Beide erg leuk! Maar mijn keuze valt dan toch snel op een reis ergens heen. Omdat het allemaal zo goedkoop kan heb je bijvoorbeeld geen luxe slaap plek onderweg, iets wat ik na deze reis toch meer zal waarderen. Ik had gekozen om op te stappen in Breda rond 11 uur in de avond en via België zouden we in Frankrijk met de boot over naar Dover. We kwamen bij de douane van Frankrijk aan rond een uur of 2 in de nacht. Nadat de Uk uit de EU is gestapt worden alles paspoorten goed gecontroleerd. Dus dat betekende dat we daar nog wel even stonden. Slapen is praktisch onmogelijk maar je kan wel vanaf de boot de zonsopkomst zien. Vervolgens kon ik de krijtrotsen al in de verte zien en kon de reis vervolgd worden. Rond 8.00 stonden we in het centrum van London net iets voorbij de Big Ben. Echt een plan had ik niet voor fotografie, wel had ik vooraf locaties gezocht die eventueel interessant zijn. Zo kon ik enkele bezienswaardigheden bezoeken en ondertussen even kijken of ik in de buurt was van een mooie locatie voor fotografie. De architectuur in London is prachtig. Zowel de oude als de nieuwe gebouwen zijn erg indrukwekkend, ook vind ik de mensen erg aardig en beleefd. Toen we aankwamen had ik wel een bak koffie nodig. Pinnen lukte niet in die zaak en later kwamen we er achter wat er mis ging. Maar de koffie konden we meenemen voor niks. Superaardig! Later kwamen we erachter dat je pinnen buiten Europa moet aanzetten in de ING-bank. De koffie kwam nog van pas want ik heb die dag bijna 20 km gelopen! Begin van de avond werden we weer opgehaald door de bus. Op naar Nederland. We konden vrij vroeg met de boot mee en even testen of de zeebenen nog werkten na een lange dag lopen. Na wat eten was ik zo moe dat ik bijna op de tafel in slaap viel. Toen we aankwamen in Frankrijk was het nog een paar uur rijden naar Nederland. Maar omdat we al om 3.00 in de nacht in Breda waren reden er nog helemaal geen treinen. Dus toch maar een stukje verder gereden met de bus naar Utrecht waar we dan eindelijk de eerste trein konden pakken naar huis. Intensief is het allemaal wel maar je kan zo wel wat zien en beleven! Hiernaast enkele foto’s van mijn dag in London. Klik op de foto om de hele galerij te openen. De foto’s zijn gemaakt met mijn Canon 5DSR, Canon 24-70 2.8 II en mijn Tamron 100-400.

london architecture photography

klik op de foto om de galerij te openen 

Wil je tijdens een workshop alles leren over fotografie?

Neem gerust contact op!

Wat voor apparatuur gebruik ik?

workshops

Herfst op de Veluwe

Prints

Nieuw perspectief Architectuur foto van Lissabon Portugal