Fotoworkshops

Zoek je inspirerende fotoworkshops? Ontdek boeiende fotoworkshops die creativiteit en techniek combineren. Ik deel graag mijn passie en kennis, zodat jij je fotografievaardigheden kunt verbeteren. Op deze pagina vind je een overzicht van komende workshops die ik begeleid via De Rooij Fotografie.

Basiscursus fotografie Almere

De basiscursus fotografie in Almere is speciaal voor iedereen die net een nieuwe camera gekocht heeft of graag meer wil leren over zijn of haar systeemcamera of spiegelreflexcamera. Tijdens de fotografie cursus leer je met behulp van effectief cursusmateriaal en diverse opdrachten hoe je de camera handmatig kunt instellen.

Het fotograferen vanuit de automatische stand is na deze cursus verleden tijd en je gaat dus zelf diafragma/sluitertijd/ISO instellen. Daarnaast leer je ook veel over veel gebruikte functies die in de camera zitten en ga je aan de slag met compositie.


– Zaterdag 25 mei 2024 van 10:00 t/m 16:00 uur – (bijna vol)
– Zaterdag 14 september 2024 van 10:00 t/m 16:00 uur

Fotoshoot Nunspeet
Zonneharpen op de Veluwe Ermelo

Workshop landschapsfotografie

Deze workshop is gericht op de beginnende landschapsfotograaf. Tijdens deze workshop landschapsfotografie leer je onder andere:
– hoe je een goede landschapsfoto maakt
– op welke dingen een landschapsfotograaf let bij het maken van een goede compositie
– het nut van filters voor je objectief en hoe je deze gebruikt
– wat het nut is van het maken van meerdere belichtingen (voor HDR en exposure blending) en hoe je dit toepast
– hoe je hyperfocaal scherpstelt en waarom dit zo belangrijk is

– Veluwe – zondag 28 april 2024 van 17:45 t/m 21:15 uur – (volgeboekt)

– Veluwe – zondag 9 juni 2024 van 19:00 t/m 22:30 uur

 

Workshop lange sluitertijden

Direct na aanmelding krijg je al toegang tot de een syllabus met meer informatie over grijsfilters en lange sluitertijd fotografie. Op deze manier kan jij je optimaal voorbereiden voor de workshop. Tijdens de workshop leer je alle theorie stap voor stap toe te passen aan de hand van leuke opdrachtjes. Camera-instellingen, het zien van goede lange sluitertijd situaties en compositietips worden allemaal behandeld.

– Urk – Zaterdag 11 mei 2024 – 19:00 t/m 22:00 uur – (bijna vol)
– Harderwijk – Zondag 26 mei 2024 – 19:30 t/m 22:30 uur – (bijna vol)
– Urk – Zaterdag 8 juni 2024 – 19:30 t/m 22:30 uur 

Lange sluiertijd workshop Harderiwijk
Landschapsfotografie bij de zee

VERVOLGCURSUS FOTOGRAFIE

De vervolgcursus fotografie is de fotocursus om te volgen als je de belichtingsdriehoek (diafragma, sluitertijd en ISO-waarde) begrijpt en meer wilt leren over hoe je de belichtings- en scherpsteltechnieken in praktische situaties toepast. Daarnaast leer je ook meer over wat voor objectieven (lenzen) er verkrijgbaar zijn en welk type foto’s je kunt maken met ieder objectief. Het doel van deze vervolgcursus fotografie is veel fotograferen en kennis te maken met verschillende fotografiegenres. Op die manier weet jij na afloop hoe je de camera het best kunt instellen voor uiteenlopende situaties.

– Zaterdag 29 juni 2024 – 10:00 t/m 16:00 uur

Basiscursus fotografie Apeldoorn

De basiscursus fotografie in Apeldoorn is speciaal voor iedereen die net een nieuwe camera gekocht heeft of graag meer wil leren over zijn of haar systeemcamera of spiegelreflexcamera. Tijdens de fotografie cursus leer je met behulp van effectief cursusmateriaal en diverse opdrachten hoe je de camera handmatig kunt instellen.

Het fotograferen vanuit de automatische stand is na deze cursus verleden tijd en je gaat dus zelf diafragma/sluitertijd/ISO instellen. Daarnaast leer je ook veel over veel gebruikte functies die in de camera zitten en ga je aan de slag met compositie.

– Zaterdag 4 mei 2024 – 10:00 t/m 16:00uur (volgeboekt)

– Zaterdag 28 september 2024 – 10:00 t/m 16:00u 

 

Fotoshoot Nunspeet