Fotoworkshops

Zoek je inspirerende fotoworkshops? Ontdek boeiende fotoworkshops die creativiteit en techniek combineren. Ik deel graag mijn passie en kennis, zodat jij je fotografievaardigheden kunt verbeteren. Op deze pagina vind je een overzicht van komende workshops die ik begeleid via De Rooij Fotografie.

Basiscursus fotografie Almere

De basiscursus fotografie in Almere is speciaal voor iedereen die net een nieuwe camera gekocht heeft of graag meer wil leren over zijn of haar systeemcamera of spiegelreflexcamera. Tijdens de fotografie cursus leer je met behulp van effectief cursusmateriaal en diverse opdrachten hoe je de camera handmatig kunt instellen.

Het fotograferen vanuit de automatische stand is na deze cursus verleden tijd en je gaat dus zelf diafragma/sluitertijd/ISO instellen. Daarnaast leer je ook veel over veel gebruikte functies die in de camera zitten en ga je aan de slag met compositie.

Zaterdag 25 november 2023 van 10:00 t/m 16:00 uur – (volgeboekt)

Zaterdag 20 januari 2024 van 10:00 t/m 16:00 uur

Fotoshoot Ermelo
Zonneharpen op de Veluwe Ermelo

Workshop landschapsfotografie

Deze workshop is gericht op de beginnende landschapsfotograaf. Tijdens deze workshop landschapsfotografie leer je onder andere:
– hoe je een goede landschapsfoto maakt
– op welke dingen een landschapsfotograaf let bij het maken van een goede compositie
– het nut van filters voor je objectief en hoe je deze gebruikt
– wat het nut is van het maken van meerdere belichtingen (voor HDR en exposure blending) en hoe je dit toepast
– hoe je hyperfocaal scherpstelt en waarom dit zo belangrijk is

 Veluwe – zaterdag 16 maart 2024 van 13:30 t/m 17:00 uur

Workshop lange sluitertijden

Direct na aanmelding krijg je al toegang tot de een syllabus met meer informatie over grijsfilters en lange sluitertijd fotografie. Op deze manier kan jij je optimaal voorbereiden voor de workshop. Tijdens de workshop leer je alle theorie stap voor stap toe te passen aan de hand van leuke opdrachtjes. Camera-instellingen, het zien van goede lange sluitertijd situaties en compositietips worden allemaal behandeld.

Harderwijk – zaterdag 2 maart  2024 – 16.30 t/m 19.30 uur 

 Urk – Zaterdag 23 maart 2024 – 16:30 t/m 19:30 uur

Lange sluiertijd workshop Harderiwijk