Natuur en fotografie

Bomen zijn onmisbaar voor al het leven op aarde. Ze geven ons zuurstof, schone lucht, voedsel, bescherming, verkoeling en water. Bossen zijn belangrijk voor de biodiversiteit en bieden een leefomgeving voor ontelbaar veel planten en dieren. Bomen spelen een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering. Daar wil ik met mijn fotografie aan bijdragen met de mogelijkheid om een shoot of workshop klimaat neutraal te laten verlopen of door een boom te doneren. Het geld wat gedoneerd word, stuur ik rechtstreeks door naar Treesforall

Al vanaf klein af aan kom ik in de bergen en zie hoe de gletsjers smelten en de natuur veranderd. Ik hoop dat ik met mijn fotografie mensen kan inspireren om er zelf op uit te gaan en een verandering te maken, met of zonder camera. Zodat iedereen kan genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft. Van het lokale bos achter in de buurt of een wandeling op het strand, het staat allemaal met elkaar in verband. Help jij mee?

“Wat gebeurt er met jouw donatie? Wij planten de helft van de bomen in Nederland en de andere helft via duurzame bosprojecten in het buitenland. Dat is een bewuste keuze. Klimaatverandering is immers een wereldwijd probleem en de gevolgen zijn overal voelbaar. Met jouw donatie maak je dus wereldwijd impact!”

De impact van jouw bomen

Jouw bijdrage gaat veel verder dan het planten van een boom alleen. Onze projecten hebben namelijk brede impact. Ze dragen bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen. In landen als GhanaCosta Rica en Vietnam herstellen we inheemse bossen samen met de lokale bevolking. We trainen lokale gemeenschappen om hun land duurzaam te gebruiken, waarbij het bos werkgelegenheid oplevert. Want als het bos economische waarde heeft, zijn mensen niet langer genoodzaakt het bos te kappen voor hun inkomsten. Kortom, de lokale betrokkenheid is een belangrijke voorwaarde om bomen op een duurzame manier te planten én te behouden.