Fotoreizen en weekenden

Op zoek naar intensieve begeleiding voor langere periode? Tijdens de reis laat ik je zien waar ik op let tijdens het maken van een foto en vertel ik alles over fotografie. Op deze pagina vind je een overzicht van komende fotoreizen en weekenden die ik begeleid namens De Rooij Fotografie.

Ameland

Heb je zin om een heel weekend met landschapsfotografie bezig te zijn én een van de schitterende Waddeneilanden te verkennen? Mis het fotoweekend naar Ameland dan niet! Onder mijn begeleiding ga jij op schitterende plekken op Ameland fotograferen. Ik ken het eiland goed en breng je niet alleen naar de mooie plekken, maar ga je ook veel leren over landschapsfotografie. Zeelandschappen, stranden, duinen, bossen, wadden en met een beetje geluk een schitterende sterrenhemel. De natuur en landschappen op het eiland zijn een waar genot voor iedereen die van landschapsfotografie houdt.

– 19 t/m 21 april 2024 – (Vol)

– 20 t/m 22 september 2024 –

Duinen op Ameland
landschapsfotografie op diamond beach IJsland

IJsland

We komen langs de mooiste watervallen, vulkanen, geisers, gletsjers, steile kliffen, zwarte stranden en meren met ijsschotsen. Als kers op de taart is er in de periode van de fotoreis grote kans het Noorderlicht te zien. Dit bijzondere schouwspel moet je een keer gezien en gefotografeerd hebben. Naast de uitgestippelde route zullen we onderweg ook regelmatig stoppen als er mooie fotografie momenten zijn. Het continu wisselende licht maakt landschapsfotografie in IJsland heel bijzonder waardoor vanuit het niets de mooiste schouwspellen kunnen ontstaan.

6 t/m 13 oktober 2024

Zwitserland

Tijdens deze reis trek je met een groep fotografen de Zwitserse Alpen in om op locaties te fotograferen die alleen wandelend te bereiken zijn. Hier leer ik je de fijne kneepjes van landschapsfotografie.

Wat kun je verwachten van een fotowandelreis?
– Dagelijks loop je 8-14km (4 tot 6 uur)
– Overnachten in berghutten
– Zonsopkomsten fotograferen op unieke locaties
– Veel persoonlijke begeleiding op fotografisch gebied

De wandelingen zijn technisch niet moeilijk, maar je stijgt/daalt wel behoorlijke stukken. Een zeer goede conditie is dus vereist.

Data: 7 – 12 september 2025

Zermatt, Matterhorn