Projecten

Naast mijn normale werk als fotograaf vind ik het ook superleuk om te werken aan eigen persoonlijke projecten. Met sommige projecten ben ik al jaren bezig. Vaak is er een bepaalde boodschap aan verbonden die ik wil meegeven aan de kijker. Geen verplichtingen of opdrachten maar puur eigen werk.

In de toekomst zullen hier meer eigen projecten te zien zijn.

Koppig

Al enige tijd ben ik bezig met dit project. Ik hou erg van portretten en ik merkte op dat als ik de kans kreeg ik ook graag zo’n foto zoals hiernaast maak. Na een tijd kreeg ik het idee om er een serie van te maken die ik onlangs kon afronden. Iedereen met zijn karakter.

Puur

 

Een dag in mijn archief

Doordat ik al wat jaren fotografeer heb ik behoorlijk wat foto’s gemaakt. Regelmatig kijk ik even terug of zoek ik een foto in mijn archief op. Maar ik kijk eigenlijk nooit naar de onbewerkte foto’s. Dat is precies wat ik heb gedaan. Op zoek naar verborgen pareltjes. Ook is het natuurlijk erg leuk om terug te kijken naar alle avonturen die ik heb beleefd en de verhalen op te halen die erbij horen. van alle foto’s komen binnenkort ook een aantal op mijn prints pagina te staan. Omdat het zoveel foto’s zijn heb ik het even opgedeeld in 2 delen, 1 map met foto’s gemaakt in Nederland en een map met foto’s gemaakt in het buitenland. Klik op een van de onderstaande foto’s om de hele galerij te openen.

Gevormd

Een tijdje terug heb ik het project “De rug” gemaakt. Met die basis ben ik verder gegaan en heb deze serie gemaakt. Over de vorm, de lijnen en de elegantie van het lichaam Wat zie je en wat is het verhaal erachter? Klik op de foto voor meer beelden uit deze serie.

 

 

In de wolken 

Laat het beeld spreken.

 

 

 

De rug 

Dezelfde dromen, passie en liefde.

 

 

Wat is schoonheid voor jou? Tegenwoordig zie je veel op sociale media voorbijkomen, maar wat voor invloed heeft dat? Sommige mensen voelen zich tegenwoordig onzeker in hun eigen lichaam, maar toch heeft iedereen ergens iets gemeen. In deze serie wil ik een deel van die onzekerheid wegnemen. Op zoek naar verschillen en overeenkomsten. Iedereen is uniek en heeft zijn of haar eigen schoonheid.

 

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Ik heb een hekel aan de toeristische foto’s waar zelfs fotografen voor in de rij staan om te maken. In Parijs zal je niks anders aantreffen, maar helaas krijg je zo wel het meeste en snelste likes. Over het algemeen kan je mij vinden in een natuurlijke omgeving met mijn camera, maar ik besloot om iets totaal anders te proberen. Timing, licht en vorm spelen een belangrijke rol. Een moment waarbij net een persoon voorbij loopt die je normaal niet ziet. Parijs anders gezien.

 

 

 

Na verschillende dingen gezien en gehoord te hebben over de visserij wou ik zelf zien hoe het er aan toe gaat aan boord. Het echte verhaal van mensen die bijna iedere dag op het water te vinden zijn.

Na wat rondvragen en bellen kwam ik uit bij Jan Wormsbecher. Met zijn boot de HK173 is hij veel te vinden in de binnenwateren van Nederland op zoek naar de Nederlandse vis.

Na het maken van de afspraak werd ik vroeg opgehaald van huis en reden we naar de boot die op dat moment lag in de haven van Almere. Het was vroeg in de ochtend en de zon kwam op toen we de haven uit voerden.

De mannen hadden fuiken gelegd waarin de vis gevangen werd. De precisie die daarbij  kwam kijken vond ik indrukwekkend.  Ook vind ik de liefde die ze hebben voor de natuur mooi om te zien. Wel hebben ze last van organisaties die hun werk lastig maken. Dit vond ik erg jammer om te lezen en horen! Ik hoop dat meer mensen bewust worden van de manier hoe onze vis gevangen wordt en hoe belangrijk het werk is die de vissers uitvoeren.