laptop voor fotobewerking

Al een tijd was ik op zoek naar een geschikte laptop. Eentje die ik makkelijk kan meenemen voor onderweg maar ook een die ik kan gebruiken tijdens fotoshoots. Ik fotografeer met een hoge resolutie camera en de foto’s die eruit komen in RAW zijn gemiddeld zo’n 50 MB. Daarvoor heb ik wel een laptop nodig die dat allemaal kan verwerken. Tijdens, een fotoshoot fotografeer ik ook wel eens via tethering dat houdt in dat ik mijn camera direct verbind met mijn laptop en de foto’s ook direct in lightroom worden ingeladen. Ideaal dus! Maar dan moet je laptop het wel aankunnen. De laptop die ik nu heb kan dat perfect! Natuurlijk zijn er veel meer factoren die meespelen maar uiteindelijk ben ik uitgekomen op deze laptop: Lenovo

Op zoek naar een Laptop voor fotobewerking?

Klik op de link om alle laptops te zien die geschikt zijn voor beeldbewerking.

Nieuw perspectief Architectuur foto van Lissabon Portugal

Investeer in een goede grafische kaart

Een goede grafische kaart is van groot belang bij het bewerken van foto’s. Kies daarom voor een laptop met een Nvidia of AMD grafische kaart. Deze kaarten bieden de beste prestaties en zorgen ervoor dat je foto’s er op hun best uitzien.

Kies voor voldoende opslagruimte

Bij het bewerken van foto’s heb je veel opslagruimte nodig. Kies daarom voor een laptop met voldoende opslagruimte, bijvoorbeeld een SSD van 512 GB of 1 TB. Dit geeft je voldoende ruimte om al je foto’s op te slaan en te bewerken.

Investeer in een goed beeldscherm

Een goed beeldscherm is van groot belang bij het bewerken van foto’s. Kies daarom voor een laptop met een hoogwaardig beeldscherm met een hoge resolutie. Dit zorgt ervoor dat je foto’s er op hun best uitzien en dat je kleuren nauwkeurig kunt bewerken.

Kies voor voldoende werkgeheugen

Voldoende werkgeheugen is van groot belang bij het bewerken van foto’s. Kies daarom voor een laptop met minimaal 16 GB werkgeheugen. Dit zorgt ervoor dat je snel en efficiënt kunt werken zonder vertragingen.

Ga voor een draagbaar model

Als fotograaf ben je vaak onderweg. Kies daarom voor een laptop die draagbaar is en gemakkelijk mee te nemen is. Een 13- of 15-inch model is vaak de beste keuze voor fotografen die veel onderweg zijn.

Overweeg de aanschaf van een extern beeldscherm

Als je veel foto’s bewerkt, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een extern beeldscherm. Hiermee kun je je werkruimte vergroten en nauwkeuriger werken.

 

 

Hieronder enkele voorbeelden van laptops voor fotobewerking.

Klik op de naam om naar het product te gaan

 

Als je twijfelt over de aanschaf van een laptop dan adviseer ik je om persoonlijk contact te zoeken met een expert. De benodigde specificaties verschillen per gebruiker.

 

 

zondsondergang in kärnten

fotograferen in de hersft

Wat voor apparatuur gebruik ik?

Wil je meer leren over fotografie?

Kijk naar een van mijn workshops

Herfst op de Veluwe

Op zoek naar wanddecoratie?

Neem een kijkje op mijn prints pagina

Molen van Harderwijk in de avond met reflectie