De juiste lens voor landschapsfotografie

Is er eigenlijk wel een juiste lens voor landschapsfotografie? Persoonlijk gebruik ik lenzen met een brandpuntafstand van 16mm tot 400mm voor landschapsfotografie. Wel ben ik een voorstander van goede kwaliteit in lezen. De camera maakt dan wel de foto, maar voordat het licht op de camera sensor komt moet het eerst door het glas van de lens heen. Als hiervan de kwaliteit minder is zal je kwaliteit van de foto ook minder zijn. Ongeacht wat voor camera je gebruikt.

Benieuwd wat voor apparatuur ik gebruik? Of wil je meer weten over telelenzen? Klik dan op een van de linkjes in het oranje. 

Apparatuur van een landschapsfotograaf
Mistige zonsopkomst op de hei

Lenzen voor landschapsfotografie

Hieronder een paar voorbeelden van lenzen die je kan gebruiken voor landschapsfotografie. Van groothoek tot medium zoom lenzen.

Welke lens voor landschapsfotografie?

Als je op zoek bent naar de perfecte lens voor landschapsfotografie, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een lens die speciaal is ontworpen voor landschapsfotografie kan je helpen om adembenemende foto’s te maken met veel detail en scherpte over het hele beeldvlak.

Het is belangrijk om te kijken naar de optische kwaliteit van de lens. Lenzen met een hoge kwaliteit produceren scherpere beelden met minder vervorming en kleurvervaging. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om landschapsfoto’s in hoge resolutie te maken.

Hou rekening met de lensvatting van je camera. Koop een lens voor landschapsfotografie die past op je camera body.

Niet alle lenzen voor landschapsfotografie zijn per definitie groothoek lenzen. Je kan ook prima een telelens gebruiken om een prachtig landschap vast te leggen.

herfst in het triglav national park slovenie

Wil je meer leren over landschapsfotografie? Lees mijn ultieme gids!

wat voor apparatuur gebruik ik voor landschapsfotografie?

workshops

Wil je alles leren over fotografie? Kijk dan op mijn workshop pagina voor meer informatie.

Herfst op de Veluwe

Prints

Op zoek naar wanddecoratie? Bekijk mijn prints pagina voor meer informatie.

herfst in de bergen SLovenië