Afval in de natuur

Iets wat ik niet graag tegenkom is afval in de natuur tijdens het fotograferen. De foto van hiernaast is van dit voorjaar toen ik in Portugal was. Toen ik besloot van de hoge rotsen naar het strand te klimmen zag ik enorm veel afval. Enorm zonde van de mooie natuur! Vaak als ik wat afval zie neem ik dat graag weer mee terug zodat het in ieder geval niet rondzwerft. Maar in dit geval lag er zoveel dat ik lang niet alles kon meenemen. Ook waren de golven enorm hoog en moest ik oppassen op het getij. Na het maken van mijn foto’s op het strand ben ik weer met de extra spullen naar boven geklommen. Toch heeft het mij aan het denken gezet. Hoe komt het dat er zoveel afval ligt? Het kan immers overal van over de hele wereld zijn. Mensen die niet netjes met hun spullen omgaan of is het de marketing van grote bedrijven die ervoor zorgen dat we meer plastic gebruiken? Mijn tip voor als je graag in de natuur bent, neem een extra tasje mee en kijk eens hoeveel jij tegenkomt. Wandelen in een schone omgeving is toch een stuk mooier!

Apperatuur van een landschapsfotograaf

Wil je tijdens een workshop alles leren over  fotografie?

Neem gerust contact op!

Wat voor apparatuur gebruik ik voor landschapsfotografie? Lees het in deze blog

workshops

Herfst op de Veluwe

Prints

Bosfoto print van oude boom in de mist