Landschapsfotografie in Nederland

Hoe maak ik mijn landschapsfoto’s

Die vraag krijg ik vaak. Voordat ik een foto maak heb ik al een globaal beeld van wat ik wil gaan fotograferen. Dit kan een week van te voren zijn maar ook jaren. Daarna begint het onderzoek naar de locatie en het bijhouden van de weersvoorspellingen. Voor deze foto’s was droog zomer weer nodig. Het weer is jammer genoeg niet te plannen vandaar dat ik tijdens een onverwachte dag vrij heb ik Be Maud Photography gebeld om te vragen of ze mee wilde gaan als gezelschap. Vervolgens begint het pakken van de benodigde spullen en kleding. Vaak fotografeer ik in de koude omstandigheden dus dikke en warme kleding is een must. De rit naar de locatie hou ik het weer nauwlettend in de gaten. Wat doen de wolken en de zon? Dit is allesbepalend voor een geslaagde foto, omdat we naar het wad gingen wist ik dat het een modderige boel zou worden. Wat ook te zien is op de foto’s…

Op locatie zoek ik naar een mooie voorgrond waardoor je als kijker blijft hangen in de foto. Dit is een lastig klusje maar word altijd beloont als ik de juiste compositie heb gevonden. Ik zet mijn statief neer, stel de camera in en ik gebruik filters zodat de lucht niet overbelicht wordt. Na het maken van de foto begint de weg naar huis. Vaak in het donker met een zware tas en vies apparatuur. Thuis maak ik direct een back up en word alles klaargemaakt voor de volgende keer.

 

Detail foto van mijn aperatuur

Klik op de foto om de galerij met foto’s van Portugal te openen

Wil je tijdens een workshop alles leren over landschapsfotografie?

Neem gerust contact op!

Wat voor apparatuur gebruik ik? Lees het in deze blog

workshops

Herfst op de Veluwe

Prints

Klimaatverandering in Nederland tijdens de droogt met scheuren in de modder