fotografie examen

In dit artikel wil ik graag wat meer vertellen over fotoshoots. Voor mijn fotografie opleiding heb ik onlangs, als onderdeel van mijn examen, een eindserie moeten inleveren met het thema ‘heet’. Een thema waarmee je veel kanten op kunt en waardoor ik heb besloten om twee concepten te maken en dan later te kijken welke serie ik wil inleveren.

Klimaatverandering en de opwarming van de aarde

Het eerste concept ging over een actueel onderwerp, namelijk over klimaatverandering en de opwarming van de aarde. Zelf zie ik de invloed van de klimaatverandering en de opwarming van de aarde regelmatig. Al vanaf jongs af en namen mijn ouders mij mee de bergen in en bezocht ik de gletsjers in de Alpen. Deze zag ik de afgelopen jaren helaas langzaamaan verdwijnen. Iets wat ik enorm zonde vind! Maar ook in Nederland merken we steeds vaker de gevolgen, want de droogte zorgt voor grote problemen.

Hot skin

Concept twee heb ik de titel “Hot skin” gegeven. Met deze serie wil ik de kijker een ander perspectief geven op het lichaam. We kijken tenslotte allemaal dagelijks in de spiegel, maar bij deze foto’s moet je toch even nadenken over wat je precies ziet. Doormiddel van een soort modder wil ik de illusie geven dat de huid scheurt en breekbaar is. Ik wil mensen laten zien dat ieder lichaam mooi is op zijn of haar eigen manier. Misschien herken je deze laatste zin van een andere serie die ik heb gemaakt. Deze foto’s staan op mijn projecten pagina.

De fotoshoot

Uiteindelijk heb ik gekozen voor concept twee. Deze serie kon ik maken in de studio en met een model die ik al vaker heb gefotografeerd. Ideaal dus! We hadden afgesproken op een zaterdag ochtend om de eindserie te gaan maken. Ik was al eerder in de studio om te zorgen dat alles klaarstond voor de eerste foto’s. Even een kop koffie en we konden beginnen. Het model kwam met een vriendin en we hadden al snel veel lol.

De foto’s die jullie zien hiernaast zijn in zwart wit omgezet. Maar in werkelijkheid was het model een soort Hulk in het groen. Doordat ik vooraf alles had klaargezet en had bedacht welke poses ik nodig had waren we snel klaar. De studio is gelegen in de binnenstad van Amersfoort, dus een lekkere lunch was zo gehaald. Na de lunch zijn we nog veder gegaan met andere foto’s. Vaak komen de ideeën vanzelf en kijk ik even aan wat het model wil. Hier zijn we nog een tijd mee doorgegaan en voordat we het wisten was het alweer tegen de avond.  Dit soort dagen zijn voor mij het leukste! Omdat het niet in opdracht is kan ik nog wat nieuwe dingen uitproberen en is het altijd uit heel gezelligheid. Wil je meer foto’s zien of zelf ook dit soort foto’s laten maken? Kijk dan even onder het kopje shoots op mijn website.

Klik op de foto om de galerij te openen

workshops

Herfst op de Veluwe

Prints

Klimaatverandering in Nederland tijdens de droogt met scheuren in de modder