Rugzak voor landschapsfotografie

Een goede rugzak voor landschapsfotografie is essentieel want je dure fotografie apparatuur moet veilig opgeborgen kunnen worden en de rugzak moet ook comfortabel zijn voor als je erop uit gaat. Een goede rugzak mag van mij best wat kosten. Als ik zo kijk naar fotografen om mij heen en uit eigen ervaring, merk ik dat een rugzak van goede kwaliteit heel lang mee kan gaan, soms zelfs langer dan je camera. Persoonlijk neem ik graag mijn apparatuur mee in de Naneu 50 liter hiking rugzak. Deze rugzak heeft een extra interne tas waarin mijn fotografie spullen veilig kunnen worden opgeborgen. Daarnaast blijft er voldoende ruimte over om extra kleding, eten, drinken, EHBO set en dergelijke mee te nemen. Voor de kleinere wandelingen neem ook wel eens een kleine rugzak mee die je ook goed kan gebruiken in de stad. 

Detail foto van mijn aperatuur
Pannorama foto van de Alpen

Waarom heb je een speciale rugzak nodig voor landschapsfotografie?

Een landschapsfotograaf heeft meestal een camera, lenzen, filters, een statief en misschien een laptop nodig om de beste foto’s te maken. Deze apparatuur kan erg zwaar en onhandig zijn om mee te nemen tijdens lange wandelingen in de natuur. Een speciale rugzak voor landschapsfotografie is ontworpen om al deze apparatuur te dragen en te beschermen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een rugzak voor landschapsfotografie?

1. Grootte en capaciteit: Kies een rugzak die groot genoeg is om al je apparatuur te dragen, maar niet te groot, zodat je niet overbeladen wordt tijdens het wandelen.

2. Bescherming: Zoek naar een rugzak met gevoerde compartimenten om je camera en lenzen te beschermen tegen schokken en stoten.

3. Comfort: Zorg ervoor dat de rugzak goed past en comfortabel zit, vooral als je van plan bent om lange afstanden af te leggen.

4. Gewicht: Een lichte rugzak is belangrijk als je lange afstanden moet afleggen. Kies een rugzak die zo licht mogelijk is, maar nog steeds al je apparatuur kan dragen.

5. Waterbestendigheid: Zoek naar een rugzak die waterbestendig is om je apparatuur te beschermen tegen regen en vocht.

Kijk direct naar een camera rugzak voor landschapsfotografie

herfst in het triglav national park slovenie

Wil je meer leren over landschapsfotografie? lees mijn ultieme gids!

Wat voor apparatuur gebruik ik voor landschapsfotografie?

workshops

Wil je tijdens een fotografie workshop meer leren? Bekijk dan mijn workshop pagina voor meer informatie.

Herfst op de Veluwe

Prints

Op zoek naar wanddecoratie? Neem dan een kijkje op mijn prints pagina.

herfst in de bergen SLovenië